Výroba tapety podľa vlastného rozmeru
Grafický náhľad ZDARMA pri každej objednávke
Zľavový kupón na celý nákup
Bezpečne zabalené a doručené
Doprava ZDARMA pri nákupe nad 150€

3 najčastejšie použitia samolepiacej tapety na nesavé povrchy 16.Feb,2018

Premýšľate nad zmenou vo svojom interiéri a neviete kde začať? Ak áno, určite si prečítajte článok o tom, ako a kde využiť samolepiace tapety na nesavé povrchy. Poradíme Vám ako nalepiť samolepiacu tapetu, otestujeme jej odolnosť, a ukážeme Vám jej tri najčastejšie použitia v interiéroch.

Nesavý povrch (ako vyplýva z názvu) je taký, ktorý nesaje ani nepohlcuje lepidlo nanesené na zadnej časti samolepiacej tapety určenej na lepenie na hladký povrch. Neodporúčame lepenie na steny a povrchy s výraznou štruktúrou, napríklad „pucovka“, klasická omietka, hrubozrnná omietka alebo fasádna omietka.

   

Samolepiace tapety na hladký povrch poznáme v dvoch prevedeniach. Matné a lesklé. Obvykle sa do interiéru používa matná samolepiaca tapeta, a to až v 95% prípadov. Na rozdiel od lesklej tapety neodráža svetlo z lámp, interiérových svietidiel prípadne televízora.

Lepenie samolepiacej tapety na nesavé povrchy.

Samotné lepenie je veľmi jednoduché a aplikujeme ho dvomi spôsobmi:

1/ na suchej báze – povrch, na ktorý ideme lepiť tapetu, musí byť dôkladne zbavený nečistôt, prachu a mastnoty. Najrýchlejšie to pôjde technickým benzínom, ktorý nanesieme na handričku, poutierame ním plochu, na ktorú ideme lepiť tapetu a necháme vyprchať aspoň 20-30 minút. Keď je povrch suchý a odmastený, môžeme tapetu nalepiť. Pravidlo „pomaly ďalej zájdeš“ platí aj pri lepení. Buďte preto trpezliví a neponáhľajte sa. Ak sa Vám náhodou vytvoria vzduchové bubliny, môžete ich hrotom špendlíka alebo ihly prepichnúť a opatrne vytlačiť prebytočný vzduch. Bublina tak zmizne.

2/ na mokrej báze – /najpoužívanejší spôsob/ - pripravíme si jarový roztok /voda + trochu jari/. Nalejeme do rozprašovača a nastriekame tento roztok na celú plochu, na ktorú ideme lepiť. Po nalepení tapety môžeme pár minút hýbať a centrovať tapetu tak, ako potrebujeme /tapeta sa bude po povrchu kĺzať/. Po vycentrovaní na požadované miesto prebytočnú vodu aj vzduchové bubliny /ak sa vyskytnú/ vytlačíme stierkou od stredu tapety do strán.

Odolnosť tapety.

Samolepiaca tapeta je vodeodolná oj oteruvzdorná. Názorný príklad si ukážeme vo videu.

Najčastejšie použitie samolepiacej tapety v interiéroch.

1/ Vstavané skrine, šatníky.

Pokiaľ chcete oživiť Vašu vstavanú skriňu, samolepiaca tapeta je ten najvhodnejší a najjednoduchší spôsob. Ideálne riešenie pre obnovu a oživenie interiéru. Takto si obnovil vstavanú skriňu klient z tapetymix.sk

2/ Vchodové a interiérové dvere.

Aj dvere môžete zrenovovať a dať im tak novú tvár, ako to urobili klienti tapetymix.sk

3/ Nábytok, chladničky, skrinky, stolíky.

Ak Vám tento článok pomohol, prípadne Vás inšpiroval, napíšte nám do komentárov. Ak máte konkrétnu otázku, prípadne záujem o vypracovanie nezáväznej ponuky, napíšte nám na info@tapetymix.sk Grafický náhľad Vám vypracujeme ZDARMA a pošleme priamo na Váš e-mail.

Članok môžete komentovať ...

?